Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı Kapsamındaki Projemiz

Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı

Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı kapsamında başvuruda bulunmuş olduğumuz “Akıllı Kart Verilerine Dayalı Toplu Taşıma Sistemleri Performans ve Erişilebilirlik Değerlendirmesi Projesi” Royal Academy of Engineering tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. 2 yıl sürecek olan proje Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ulaşım ve Trafik Araştırma Laboratuvarı, ODTÜ Biltir Araştırma Merkezi, Aberdeen Üniversitesi (İngiltere) ve Parabol Yazılım (ODTÜ Teknokent) ortaklığında yürütülecektir. Proje kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı kart verileri analiz edilerek ana seyahat örüntüleri tespit edilecektir. Ayrıca bu verilere ek olarak toplanacak mekânsal verilerin Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ortamına aktarılması ile toplu taşıma talebi zamansal-mekansal haritalar ile görselleştirilerek en çok talep edilen TT hatları ve durakları tespit edilecek, durakların erişilebilirliği üzerine analizler yapılacaktır. Projenin toplu taşıma sistemlerinin performansını değerlendirerek, nüfusun ihtiyaçlarına daha iyi hizmet eden ve bu sayede ekonomik kalkınmaya ve sosyal hareketliliğe katkıda bulunan ve onları teşvik eden öneriler geliştirmesi beklenmektedir.

Proje Bütçesi: £48,833 (360.000 TL)

Proje Süresi: 1 Nisan 2019 – 31 Mart 2021 (24 ay)