Header Image - Travel and Traffic Analysis Laboratory

Uluslararası Konferans Katılımı

UTAL koordinatörü Prof. Dr. Hediye Tüydeş Yaman ve Arş. Gör. Gülçin Dalkıç Melek, 14-17 Eylül 2022 tarihlerinde İtalyan Trafik ve Ulaştırma Mühendisliği Derneği tarafından İtalya’nın Roma kentinde düzenlenen “AAIT 3rd International Conference New Scenarios for Transport Infrastructure and Systems Transition to Inclusivity, Resilience and Sustainability” konferansına katılmışlardır. Birleşik Kraliyet Mühendislik Akademisi (Royal Academy of Engineering, UK) tarafından finanse edilen “Akıllı Kart verilerine dayalı toplu taşıma performansı ve erişilebilirliğinin değerlendirilmesi (PT-P&A)” projesinin yaygınlaştırma etkinliği olarak iki araştırma makalesi sunulmuştur.

Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı’na Katılım

Grubumuz üyelerinden Doç. Dr. Hediye Tüydeş Yaman 30-31 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen “Smart Future World Expo: Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Fuarı” etkinliğine davetli konuşmacı olarak katılmıştır.
Etkinlik kapsamında “Geleceğin Şehirleri: Dijital Şehir Olmak ve Akıllı Ulaşım” başlıklı panelde “Akıllı Kentlerde Akıllı Ulaşım” konulu bir sunum yapan Dr. Tüydeş Yaman özellikle AUS desteğiyle toplu taşıma sistemlerinde sağlanabilecek gelişmelere değindikten sonra yeni nesil araçlarla (elektrikli, haberleşen, otonom, vb.) kentsel ulaşımda özel araç kullanımını artırmak yerine araç-km’leri düşürecek şekilde “araç/yolculuk paylaşım” sistemleri kullanımının önemini vurguladı.

[custom_gallery source=”media: 880″]

Araştırmacımız Çalışmasıyla Basında Yer Aldı

Araştırmacımız Dr. Oruç Altıntaşı, “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi”ni içeren çalışması ile basında yer aldı. Bu çalışma ile trafik akışının düzenlenmesinde önemli rol oynayan ışıkların aydınlatma süresi trafik yoğunluğuna göre anlık olarak planlanabilmektedir.

Daha fazla bilgi için buraya1 tıklayınız.

Daha fazla bilgi için buraya2 tıklayınız.

Ulusal Tayvan Üniversitesi (National Taiwan University-NTU)’den Misafirlerimiz

Ulusal Tayvan Üniversitesi (National Taiwan University-NTU) Rektörü ve Heyeti, 4 Temmuz 2019’da İnşaat Mühendisliği bölümümüzü ve Ulaşım ve Trafik Analizi Laboratuvarı(UTAL)’mızı  ziyaret etti.

Dr. Hediye Tüydeş-Yaman, araştırmalarımız ve çalışmalarımız hakkında bir sunum yaptı. Gelecekteki araştırmalar ve ikili işbirlikleri için kısa bir görüşme yapıldı.

[slider source=”media: 854,852,850,848″ limit=”100″]

Akıllı Kart Verilerine Dayalı Toplu Taşıma Sistemleri Performans ve Erişilebilirlik Değerlendirmesi Projesi’nin Açılış Toplantısı 

Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı kapsamında  Royal Academy of Engineering tarafından desteklenen “Akıllı Kart Verilerine Dayalı Toplu Taşıma Sistemleri Performans ve Erişilebilirlik Değerlendirmesi Projesi”  isimli projemizin açılış toplantısı  İngiltere Büyükelçiliği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Biltir Araştırma Merkezi, Parabol Yazılım (ODTÜ Teknokent), ODTÜ Ulaşım ve Trafik Analiz Laboratuvarı (UTAL) temsilcileri ve University of Aberdeen’den Öğr. Üyesi Dr. Caitlin Cotrill ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı’nın katılımıyla 29 Nisan 2019 tarihinde ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü K1 Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

[slider source=”media: 770,768,766,764,778,760,758,756,754,752,750,748,746,744,742,740,738,734,732,730,728,726,724,722,720,718,716,714,712,710,708,633,631″ limit=”100″]

 

Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı Kapsamındaki Projemiz

Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı

“Akıllı Kart Verilerine Dayalı Toplu Taşıma Sistemleri Performans ve Erişilebilirlik Değerlendirmesi Projesi”

Katip Çelebi-Newton Fonu Sanayi-Akademi Ortaklığı Programı kapsamında başvuruda bulunmuş olduğumuz “Akıllı Kart Verilerine Dayalı Toplu Taşıma Sistemleri Performans ve Erişilebilirlik Değerlendirmesi Projesi” Royal Academy of Engineering tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. 2 yıl sürecek olan proje Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ulaşım ve Trafik Araştırma Laboratuvarı, ODTÜ Biltir Araştırma Merkezi, Aberdeen Üniversitesi (İngiltere) ve Parabol Yazılım (ODTÜ Teknokent) ortaklığında yürütülecektir. Proje kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı kart verileri analiz edilerek ana seyahat örüntüleri tespit edilecektir. Ayrıca bu verilere ek olarak toplanacak mekânsal verilerin Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ortamına aktarılması ile toplu taşıma talebi zamansal-mekansal haritalar ile görselleştirilerek en çok talep edilen TT hatları ve durakları tespit edilecek, durakların erişilebilirliği üzerine analizler yapılacaktır. Projenin toplu taşıma sistemlerinin performansını değerlendirerek, nüfusun ihtiyaçlarına daha iyi hizmet eden ve bu sayede ekonomik kalkınmaya ve sosyal hareketliliğe katkıda bulunan ve onları teşvik eden öneriler geliştirmesi beklenmektedir.

Proje Bütçesi: £48,833 (360.000 TL)

Proje Süresi: 1 Nisan 2019 – 31 Mart 2021 (24 ay)

Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK)’nden Ödül

Grup üyemiz Ege Cem Saltık, yüksek lisans tezi “Kent İçi Sinyalize Dönel Kavşak Kollarında Kapasite Değerlendirilmesi (Evaluation of Approach Leg Capacities at a Signalized Urban Roundabout)” ile Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK)’nden ödül almıştır.

Lütfen daha fazla bilgi için burayı tıklayın.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.